Vizitatori: 0
On-line: 0
Cereri: 3.277.682
Centru
Închirieri
EcoTurism
Activități
Activități
PRIETENI
Activitati
FAMILII
Activitati
SCOLARE
Activitati
COMPANII
Audio
Ghid
 

Atractii Locale


Zona turistica a Snagovului - taram al apelor si padurilor, al odihnei si destinderii, al istoriei si legendelor, pe care o publicatie franceza il numea "o viitoare capitala de vara a Romaniei" - e compusa dintr-un set mai larg de obiective turistice (din care unele sunt inca neexplorate):

Frumusetile naturale ale zonei Snagov:
1. 
Lacul Snagov -
Este, de fapt, elementul cel mai pitoresc si mai important dintre toate atractiile turistice de aici. La dispozitia vizitatorilor, pe tarmuri au fost amenajate mai multe debarcadere, locuri de acostare a vaporaselor si salupelor de croaziera si dane de unde se pot inchiria barci.
2. Padurea Snagov
2. Aria Naturala Protejata "Lacul Snagov" (ANPLS)
3. Aria Naturala Protejata "Padurea Snagov" (ANPPS)

Manastiri in zona Snagov:
1. Manastirea Snagov - pe insula - [Hram in 21 Nov]
Ridicata pe un ostrov, in partea nordica a lacului, poate fi viziatata prin traversarea lacului cu vaporasele, salupele sau barcile.
A fost un important centru al culturii Tarii Romanesti in perioada feudala, adapostind imense bogatii culturale, fiind loc de temnita si supliciu, punct de batere a monedei ("banie"), loc cautat in vremurile de restriste pentru pozitia sa strategica, dar si in timp de pace pentru umbra padurii in timpul verii si pentru pestele lacului.
Toate aceste calitati au conferit Snagovului o viata tumultuoasa, glorioasa si tragica in acelasi timp.
2. Manastirea Caldarusani - de calugari
3. Manastirea Tiganesti - de maici


Biserici in zona Snagov:
1. Biserica din Tancabesti
2. Biserica din Ghermanesti
3. Biserica din Snagov
4. Biserica din Gruiu - staretia fostei manastiri Gruiu, construita in perioada 1578-1589 de Borcea Logofat.
5. Biserica din Lipia - Remarcabila este biserica ridicata in 1815 si refacuta in 1924, monument istoric si de arhitectura.
6. Biserica din Silistea Snagovului - Biserica ridicata de Mihai Cantacuzino la 1664 in amintirea postelnicului Constantin Cantacuzino, declarata monument istoric si de arhitectura
Fatada lacasului este impartita in doua parti de un brau de caramizi sub forma de zimti, asezate in semicerc. Pictura, executata in fresca, este in prezent puternic afumata, iar numeroasele icoane existente, pictate pe lemn, dateaza de la inceputul secolului al XIX-lea.

Colectii istorice private - Zona Snagov:
1. colectia “Vlad Tepes Basarab - Dracula” o colectie inedita, care este cea mai mare colectie la nivel national si castigatoare a circa 20 medalii din aur si argint la participarile internationale. Totodata, ea va reprezenta una din principalele colectii la aniversarea a 550 de ani a Bucurestiului din septembrie 2009.
Detalii istorice legate de domnitorul Vlad Tepes pot vi gasite si in pagina: http://www.snagov.ro/ro/Vlad-Tepes-Dracula-Snagov-677.htm 
2. Etnografie si traditii locale
2.1. Snagov - Zona de Agrement si Turism
2.2. Sporturi pe lacul Snagov
3. Biodiversitate in Zona Umeda "Rezervatia Snagov"
4. Personalitati in si din zona Snagov - de-a lungul timpului Snagovul a devenit un loc memorabil si legat de: Printul Nicolae, Lucretiu Patrascanu, Mihail Sadoveanu, Imre Nagy, Ceausescu, Sanda Toma, Patzachin, eroi locali si multi altii care au marcat mai mult sau mai putin intreaga zona.
5. Arheologie locala / Numismatica
6. Comunism - Ceausescu - perioada marcanta asupra zonei Snagov

Traditii locale:
Olaritul - traditie ce inca se pastreaza in cateva gospodarii din zona Snagov

Monumente istorice:
[...urmeaza a fi specificate...]

Alte obiective:
Castel Film - platourile de filmare de la Snagov (dar numai in limita posibilitatilor - corelat cu programul de filmare).


Fotografii obiective:

5 Colectii istorice (30m-3h) Manastirea Snagov (30-45m) Lacul Snagov (30m-90m)
Suveniruri (20 tipuri diferite) Prezentare Aria Naturala
Protejata "Lacul Snagov" (30m)
Olarit - optiune speciala (1-3h)
     Pentru informatii suplimentare va invitam sa ne contactati direct la tel/fax: 021 323 9905 sau email: office@snagov.ro. Sau puteti folosi formularul de CONTACT.
Persoana de contact: Andreea Zoica

SNAGOV Tur este o agentie tur operator specializata in zona Snagov:
vile, pensiuni, complexe turistice, barci, salupe, vaporase, circute cu caiacele pe lac, scuba-dive, eco-turism, programe turistice dedicate si specializate: istorie, cultura, agrement, etc.


cautare:

© 2005 Snagov Tur srl