Vizitatori: 0
On-line: 0
Cereri: 3.279.232
Centru
Închirieri
EcoTurism
Activități
Activități
PRIETENI
Activitati
FAMILII
Activitati
SCOLARE
Activitati
COMPANII
Audio
Ghid
 

Ceausescu - Comunism


Familia Ceausescu a locuit la Snagov circa 25 de ani cate 7 luni (in general intre aprilie - octombrie).

Au ales Snagovul pe criterii de sanatate (pentru calitatile deosebite) si s-au impus (ca mai toti conducatorii romani - sustinuti de de felurite conjuncturi geo-politice si economice, deci nu prin meritocratie).

De fapt toate suitele de nomenclaturi si-au preluat (succesiv) portofoliul de vile de la Snagov.
Daca prezentul ramane sa fie evaluat de istorici, este cunoscut ca nomenclatura comunista a lui Ceausescu a preluat functiile (si vilele de la Snagov) ale gruparii lui Gheorghiu Dej. Care a preluat pe cele ale gruparii ruse (Bodnaras, Ana Pauker, etc). Care le-a preluat de la nemti (Manfred von Killinger etc). Care le-au preluat de la camarila lui Carol II si/sau evrei. Care de fapt le-au cumparat (mai pe nimic = la pretul pietei) de la localnici....

La Snagov s-au organizat foarte multe reuniuni cu relevanta internationala (prin decizii, implicatii, persoanele implicate).

In circuitul rosu Snagovul este relevant ca ultim stop (la Palatul Snagov) al elicopterului cu care cuplul Ceausestilor a fugit din Piata revolutiei inainte de a fi abandonati in apropiere de Targoviste (unde au si fost executati) de catre organizatorii loviturii de stat (inscenarii) din decembrie 1989.

Numeroase sunt intamplarile, povestirile si aminitirile (localnicilor) legate de seriile de nomenclaturisti in zona Snagov. Cel care a inaugurat Snagovul ca loc de de detentie politica (in timp de pace) respectiv de refugiu strategic (in timp de instabilitate/razboi) a fost Vlad Tepes (in timpul domniei dintre 1455 - 1462).

Vizitati colectia de la Fundatia Snagov despre Comunism (+ nomenclatura comunista) si familia Ceausescu. Veti putea vedea si asculta mostre legate de perioada comunista. Si optati pentru un circuit local cu ghid pe acesta tematica. 

La cerere (pentru grupuri organizate) pot fi organizate programe + jocuri cu ghid specializat.


Pentru informatii suplimentare va invitam sa ne contactati direct la tel/fax: 021 323 9905 sau email: office@snagov.ro. Sau puteti folosi formularul de CONTACT.
Persoana de contact: Andreea Zoica

SNAGOV Tur este o agentie tur operator specializata in zona Snagov:
vile, pensiuni, complexe turistice, barci, salupe, vaporase, circute cu caiacele pe lac, scuba-dive, eco-turism, programe turistice dedicate si specializate: istorie, cultura, agrement, etc.


cautare:

© 2005 Snagov Tur srl